Ingrediente:
- 4 oua
- 1 cana de zahar
- 1 cana ulei
- 2 cani faina
- 100 g stafide
- 100 g bomboane m&m
- 2 plicutele zahar vanilat
- 2 fiole esenta de rom
Mod de preparare:
1. Pentru inceput, intr-un bol cu apa calduta punem la inmuiat stafidele cu esenta de rom.
2. Batem cu mixerul ouale foarte bine.
3. Adaugam zaharul treptat, zaharul vanilat si mixam foarte bine la viteza mare, pana cand compozitia creste si devine vascoasa, iar zaharul nu se mai simte.
4. Se adaugam in fir subtire uleiul, mixandu-l pana este bine incorporat.
5. Adaugam si faina treptat, mixand in continuare, la viteza mica, pana cand devine un aluat consistent.
6. Lasam compozitia sa se odihneasca aproximatix 10 minute.
7. Intre timp, scoatem stafidele pe un servetel de hartie pentru a se scurge bine de apa, pregatim platoul in care vom scoate fursecurile, pregatim tava cu hartie de copt si aprindem cuptorul la 180 grade.
8. Dupa ce aluatul s-a odihnit 10 minute, cu ajutorul unei lingurite, se aseaza gramajoare, cat se poate de uniforme, in tava, la distanta, pentru ca aluatul se va lasa si ele isi vor mari diametrul. Decoram fiecare fursec cu stafide, bomboane sau nuci.
9. Am facut cateva si cu bomboane m&m.
10. Introducem tava in cuptorul incins si coacem la temperatura de 180 C, fix 10 minute, pana ce marginile devin aurii, iar fursecurile sunt albe. Le lasam sa se raceasca pe un platou peste care am asezat un servetel de hartie. Nu le suprapunem cat sunt calde, pentru a nu se lipi. Cand s-au racit le putem aseza intr-o cutie si le putem pastra la loc uscat, cca. 7 zile.
Pofta buna!