Retete cu carne, Retete noi

Iahnie de fasole cu costita afumata

Iahnie de fasole cu costita afumata – reteta traditionala romaneasca. O putem consuma in orice perioada a anului si se gateste foarte usor. Acest preparat este unul dintre cele mai indragit feluri de mancare de la noi din tara.

Ingrediente:

  • 500 g fasole uscata
  • 250 g costita afumata
  • 1 ceapa mare
  • 3 linguri bulion
  • 2 foi de dafin
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • piper
  • sare
  • 4 linguri ulei
  • cateva fire de leustean



Mod de preparare:

1. Punem fasolea intr-o oala cu apa rece si o lasam sa se inmoie de seara pana dimineata.

2. Punem la fiert fasolea intr-o oala cu apa. Dupa 30 minute de fiert, scurgem apa si adaugam alta apa noua si lasam sa fiarba o ora si jumatate la foc mic. Cand fasolea a fiert o strecuram de apa, dar retinem toata apa in care a fiert, pentru pasul urmator.

3. Intr-o cratita adanca, calim in ulei incins ceapa tocata marunt.

4. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam costita afumata taiata fasii si o calim 3-4 minute, apoi adaugam si bulionul, amestecand rapid.

5. Adaugam fasolea scursa peste rantas si 3 polonice de apa fierbinte in care a fiert fasolea.

6. Adaugam foile de dafin, cimbrul, piperul si sarea.

7. Lasam sa fiarba iahnia la foc mediu pana scade sosul.

8. Inainte de servire am presarat-o cu putin leustean verde tocat marunt. Aceasta iahnie de fasole cu costita afumata o putem servi alaturi de o salata de ceapa rosie, muraturi sau o salata de varza alba cu marar.

Pofta buna!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *