Aperitive/Garnituri, Retete cu legume, Retete noi

Cartofi rondele cu sos rosu de usturoi

Ingrediente:

  • 4 cartofi medii
  • 7 catei de usturoi
  • 3 linguri bulion
  • 1 frunza de dafin
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit



Mod de preparare:

1. Curatam, spalam si taiem rondele cartofii.

2. Punem cartofii la prajit in uleiul bine incins.

3. Cand sunt bine rumeniti ii scoatem pe un servetele de hartie, pentru a mai absorbi din ulei.

4. Intr-o cratita calim usturoiul zdrobit in 2 linguri de ulei.

5. Dupa 1 minut adaugam bulionul, 200 ml apa, sare, piper si foaia de dafin.

6. Lasam sa fiarba 3-4 minute dupa care adaugam si cartofii prajiti.

7. Mai lasam pe foc 2-3 minute.

8. Putem manca pur si simplu sau ca o garnitura.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *