Aperitive/Garnituri, Retete cu legume, Retete noi

Orez cu legume si ou

Ingrediente:

  • 250 g orez bob lung la punga
  • 1/2 ardei rosu
  • 3 fire ceapa verde
  • un ou
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper



Mod de preparare:

1. Fierbem 1 litru de apa pentru o punga de 250 g orez si adaugam sare. Cand apa clocoteste adaugam punga si lasam sa fiarba 14 minute. Scoatem punga cu o furculita si scurgem bine.

2. Cat timp fierbe orezul ne ocupam de legume. Curatam legumele si le taiam cubulete mici. Le punem la calit in uleiul bine incins.

3. Adaugam orezul bine scurs si il calim 3-4 minute.

4. Amestecam totul foarte bine.

5. Intr-o tigaie punem un ou batut in prealabil.

6. Amestecam continuu.

7. Cand oul este preparat il adaugam peste orez si amestecam inca un minut, potrivim de sare, apoi oprim focul.

8. Putem servi ca atare sau ca o garnitura la peste sau o mancare cu carne.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *