Ingrediente:
Pentru blat:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 6 linguri faina
- un plic zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
- 4 linguri ulei
Pentru crema:
- 400 g ananas din compot
- 400 g frisca lichida indulcita
- 2 linguri cocos
Cocos pentru pudrat prajitura
Mod de preparare:
1. Separam albusurile de galbenusuri. Batem cu un tel albusurile spuma.
2. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si batem pana se topeste complet.
3. Apoi adaugam si galbenusurile unul cate unul.
4. Adaugam uleiul, faina si praful de copt. Omogenizam compozitia amestecand usor, de jos in sus.
5. Tapetam tava cu hartie de copt, turnam amestecul si intoducem tava in cuptorul preincalzit.
6. Coacem la foc mic pana ce blatul capata o culoare aurie si trece testul cu scobitoarea. Il lasam sa se raceasca complet si il taiem in doua, pe orizontala.
7. Scurgem ananasul de sirop, il punem intr-un bol, apoi bagam blenderul in bol pentru cateva secunde pana obtinem un piure.
8. Nu trebuie sa fie un piure fin, putem lasa bacatele mai mari prin el.
9. Intr-un bol punem frisca lichida si mixam pana se intareste.
10. Adaugam cocosul, piureul de ananas si omogenizam.
11. Asezam prima foaie de blat in tava si o insiropam cu siropul de la compotul de ananas.
12. Intindem jumatate de crema.
13. Asezam si blatul ramas.
14. Punem restul de crema, nivelam frumos si presaram cu cocos.
15. Dam prajitura la cere pentru cel putin 3 ore inainte de servire.
Pofta buna!
Scuze pentru deranj! Ce dimensiuni are tava în care puneți prajitura la copt.? Mulțumesc anticipat!