Ingrediente:
- 1 kg de faina
- 3 oua
- 400 ml lapte
- 100 g unt
- un plic de drojdie
- 2 plicuri de zahar vanilat
- un praf de sare
- coaja rasa de lamaie
- zahar pudra
Pentru glazura de ciocolata si decor:
- 100 g ciocolata
- 30 ml lapte
- cocos
- bomboane m&m
Mod de preparare:
1. Dizolvam drojdia in laptele caldut.
2. Adaugam zaharul, untul, ouale, zaharul vanilat, sarea si coaja rasa de lamaie, amestecam totul foarte bine cu un tel.
3. Intr-un castron punem faina cernuta peste care turnam amestecul de mai sus.
4. Amestecam totul cu o lingura de lemn pana cand se omogenizeaza, dupa care il punem pe un blat si il mai framantam 10 minute pana se desprinde dupa maini.
5. Lasam aluatul sa creasca la cald pana isi dubleaza volumul, aproximativ 30 minute.
6. Din aluatul crescut intindem o foaie de 5 mm grosime.
7. Taiem gogosile cu un pahar mare si le lasam sa creasca aproximativ 10 minute.
8. Am facut cateva si cu o forma speciala de gogosi.
9. Le prajim pe ambele parti in ulei incins.
10. Le scoatem pe un servetel de bucatarie ca sa se absoarba uleiul de la prajit.
11. Pentru glazura de ciocolata: – se topeste ciocolata la bain marie impreuna cu laptele. Inmuiem gogosile astfel incat sa cuprinda doar partea superioara. Le asezam frumos pe o farfurie si le presaram cu bomboane, cocos, etc…
12. Restul gogosilor le- am pudram cu zahar.
13. Le servim imediat.
Pofta buna!