Ingrediente:
Pentru ciorba:
- un morcov
- o ceapa
- un ardei galben
- o rosie
- un pastarnac
- un cartof
- un ou
- 1/2 ceasca de orez
- leustean verde
- 1/2 litru zeama de varza
- sare
Pentru perisoare:
- 300 g carne de porc tocata
- un ou
- sare
- piper
- boia
Mod de preparare:
1. Toate zarzavaturile se curata si se taie cubulete mici. Cartoful il taiem cubulete mai mari.
2. Punem toate legumele la fiert in 3 litri de apa. Punem capacul si lasam sa fiarba circa 40 minute.
3. Cat timp fierbe supa facem perisoarele. Intr-un bol punem carnea tocata impreuna cu oul, sarea, piperul si boiaua, amestecam totul foarte bine.
4. Cu mainile tot timpul umede formam perisoare de dimensiunea unei nuci.
5. Cand supa e fiarta adaugam orezul si putem pune si perisoarele, una cate una in supa, avand grija sa le asezam pe toata suprafata oalei. Lasam la fiert la foc mediu circa 30 minute. Perisoarele fierte vor urca la suprafata. Cat timp fierb perisoarele spumam supa. Dupa ce au fiert perisoarele adaugam zeama de varza si mai fierbem 10-15 minute. Gustam sa vedem daca mai este nevoie de sare (zeama de varza fiind deja sarata).
6. Inainte sa oprim focul adaugam oul batut bine si leusteanul tocat marunt.
7. Se poate servi cu smantana.
Pofta buna!
Hai sa vedem! daca nu imi iese dau vina pe Ginake 🙂