Diverse, Dulciuri, Retete noi

Dulceata de capsuni cu afine

Ingrediente:

  • 1.5 kg capsuni
  • 500 g afine
  • 1.5 kg zahar
  • zeama de la o lamaie



Mod de preparare:

1. Spalam si curatam bine capsunile si afinele. Capsunile le-am taiat in jumatati. Le punem in cratita in care o sa le fierbem, adaugam zaharul peste ele si le lasam la macerat peste noapte.

2. Le punem la fiert la foc mare. Cand incep sa fiarba dam focul la mic, adaugam si zeama de lamaie si amestecam din cand in cand.

3. Cand s-a ingrosat, dulceata este gata. Procesul de fierbere este de aproximativ 45-50 min. Pentru verificarea consistentei putem scoate pe o farfurie putin sirop si daca picaturile au un aspect de boabe de roua si nu se imprastie in farfurie, dulceata este gata.

4. Umplem borcanele cu dulceata fierbinte, cu ajutorul unui polonic. Infiletam bine capacul si le intoarcem cu capacul in jos, cam 20-25 min. Cand dulceata este rece , stergem borcanele pe exterior, le etichetam si le depozitam in camara.

Pofta buna!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *