Retete cu carne, Retete noi

Dovlecei umpluti cu carne tocata de porc

Ingrediente:

  • 3 dovlecei (mai mici)
  • 300 g carne tocata de porc
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 pahar suc de rosii
  • 4 rosii
  • 1 lg bulion
  • 60 g cascaval
  • 2 lg ulei
  • sare
  • piper
  • boia



Mod de preparare:

1. Calim ceapa si morcovul in cele 2 linguri de ulei. Cand se inmoaie ceapa cu morcovul adaugam si carnea tocata si prajim totul la foc mai mare pana-si schimba culoarea.

2. Adaugam un pahar de suc de rosii, sare, piper, boia si amestecam totul bine cateva minute (2-3 min.)

3. Dovleceii se taie in doua pe lungime si se scobeste toata zona cu seminte din centru. Se presara cu sare.

4. Se umplu golurile ramase cu amestecul de carne tocata. Intr-un vas de yena se toarna un sos format din cele 4 rosii date pe razatoarea mare impreuna cu o lingura de bulion, sare si  piper. Se aseaza dovleceii umpluti peste sosul din vas.

5. Dam vasul la cuptor pentru aproximativ 30 min, iar cand sunt aproape gata ii scoate pentru a adauga cascavalul ras si mai dam la cuptor pentru inca 5 min.

6. Scoatem din cuptor cand cascavalul este rumenit si servim cald cu sosul de rosii.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *