Retete cu carne, Retete noi, Retete populare

Cartofi carbonara

Ingrediente:

  • 4 cartofi potriviti
  • 150 g piept de pui
  • 4 felii de bacon
  • 6 ciuperci mari
  • 1 ceapa
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 1 ou
  • 200 g cascaval
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 2 linguri de ulei



Mod de preparare:

1. Punem cartofii intregi cu coaja la fiert in apa fierbinte cu sare. Ii lasam 15-20 min la fiert, in functie de grosimea lor.

2. Taiem ceapa marunt si o calim in uleiul bine incins. Dupa ce devine sticloasa punem pieptul de pui taiat cubulete.

3. Lasam la calit pana carne devine alba, apoi adaugam si ciupercile taiate in 4-6 bucati.

4. Dupa ce s-au calit si ciupercile adaugam baconul taiat felii si il calim 2-3 minute.

5. Intr-un bol adaugam smantana cu oul, 100 g cascaval ras si asezonam cu sare si piper. Adaugam sosul peste carne si mai fierbem 3-4 minute.

6. Scurgem cartofii de apa, ii decojim, apoi ii taiem in cubulete.

7. Ii punem in vasul de yena, turnam sosul peste si amestecam usor toate ingredientele. Presaram cu restul de cascaval ras.

8. Dam vasul la cuptor pana se rumeneste usor – aproximativ 20 min. Presaram cu patrunjel verde tocat marunt dupa ce scoatem vasul din cuptor.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *