Ingrediente:
- 3 ardei capia
- 1/2 piept de pui
- 1 ceapa mare
- 200 ml smantana de gatit
- 4 linguri de ulei
- 100 ml apa
- sare
- piper
Mod de preparare:
1. Coacem ardeii capia in cuptor pe tava aragazului (tapetata cu hartie de copt). Ii lasam la cuptor aproximativ 45 minute. La fiecare 15 minute ii intoarcem ca sa se arda pe toate partile. Ardeii copti ii scoatem intr-un vas si ii presaram cu sare. Acoperim vasul cu un capac si ii lasam sa traspire 10 minute, astfel coaja se va curata mult mai usor. Curatam ardeii de coaja, cotoare si seminte. (eu am copt mai multi ardei daca tot am incins cuptorul, pentru a face si o salata de ardei copti).
2. Ceapa o taiem solzisori si o calim in uleiul incins, atat cat sa se inmoaie.
3. Apoi adaugam pieptul de pui taiat fasii.
4. Cand pieptul de pui s-a calit adaugam ardeiul copt taiat fasii si apa si ii lasam sa fiarba cateva minute (8-10 min), cat sa se mai inmoaie putin ardeii.
5. Adaugam smantana, sarea si piperul si dam in doua clocote.
6. Dupa ce oprim focul putem adauga patrunjel verde (eu nu am folosit).
7. Se servete calda cu mamaliguta.
Pofta buna!