Ingrediente:
- 200 g faina
- 200 g zahar
- 5 oua
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 pliculet praf de copt
- 2 linguri cacao
- 4 linguri ulei
- un praf de sare
- zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare:
1. Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile cu un praf de sare, cu ajutorul unui tel sau mixer. Cand albusurile au devenit spumoase adaugam zaharul si zaharul vanilat pana cand obtinem o spuma tare si lucioasa.
2. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se toarna cate putin peste albusurile batute spuma amestecand de jos in sus cu telul sau cu o spatula.
3. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul de albusuri si galbenusuri lingura cu lingura amestecand cu miscari largi de jos in sus.
4. Impartim compozitia in doua si intr-una din ele punem cacaoa pe care am amestecat-o bine cu 2-3 linguri de apa calda.
5. Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt, turnam jumatate din compozitia alba.
6. Peste compozitia alba turnam jumatate din compozitia cu cacao, iar cu ajutorul unei lingurite facem cateva miscari circulare, pentru a amesteca putin compozitiile intre ele. La fel procedam si cu celelalte compozitii (compozitia ajunge pentru 2 checuri).
7. Dam checurile la cuptorul incins inainte la 180 grade pentru 30-35 minute pana ce checul trece testul cu scobitoarea. Cand checul este scos din cuptor il pudram cu zahar pudra.
8. Se poate servi cu lapte.
Pofta buna!