Saramura de pui – o reteta simpla, rapida si aromata. Aceasta reteta este perfecta pentru duminicile petrecute in familie.
Ingrediente:
- 1 kg carne de pui
- 5 rosii
- 3 ardei capia
- 1 capatana de usturoi
- cimbru
- maggi legume
- sare
- piper
- patrunjel verde
Mod de preparare – Saramura de pui:
1. Condimentam carne de pui cu sare si piper. Frigem pulpele pe gratar, pe ambele parti. Tot pe gratar vom coace si ardeii capia si rosiile.
2. Dupa ce s-au copt rosiile si ardeii, le decojim si le tocam marunt.
3. Intr-un vas punem la fiert 400 ml apa. Adaugam ardeii si rosiile tocate marunt, maggi legume, cimbru, sare si piper. Dam in cateva clocote.
4. Dupa ce oprim focul adaugam usturoiul pisat si patrunjelul tocat marunt.
5. Intr-o farfurie se adaugam saramura fierbinte peste friptura. Se serveste cu mamaliguta fierbinte.
Pofta buna!