Ingrediente:
- 200 g faina
- 200 g zahar
- 5 oua
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 pliculet praf de copt
- 4 linguri ulei
- un praf de sare
- 50 g afine
- zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare:
1. Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile cu un praf de sare, cu ajutorul unui tel sau mixer. Cand albusurile au devenit spumoaseadaugam zaharul si zaharul vanilat pana cand obtinem o spuma tare si lucioasa.
2. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se toarna cate putin peste albusurile batute spuma amestecand de jos in sus cu telul sau cu o spatula.
3. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul de albusuri si galbenusuri lingura cu lingura amestecand cu miscari largi de jos in sus.
4. Turnam jumatate din compozitie in tava de chec tapetata cu hartie de copt. Compozitia ne ajunge pentru 2 checuri.
5. Afinele le dam prin putina faina pentru a nu se duce la fundul tavii.
6. Asezam afinele deasupra compozitiei.
7. Dam checurile la cuptorul incins inainte la 180 grade pentru 30-35 minute pana ce checul trece testul scobitorii. Cand checul este scos din cuptor il pudram cu zahar pudra.
8. Se poate servi la micul dejun cu lapte.
Pofta buna!