Ingrediente:
- 10 rosii
- 250 piept de pui
- 6 ciuperci potrivite
- 2 linguri ulei
- 50 g orez
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 lingura bulion
- sare
- piper
- delikat
- patrunjel verde
Mod de preparare:
1. Curatam ceapa si morcovul, le spalam, le dam pe razatoarea mica si le calim in uleiul incins.
2. Cand legumele s-au inmuiat adaugam pieptul de pui tocam marunt.
3. Dupa ce s-a calit si pieptul de pui si a devenit alb adaugam ciupercile tocate si ele marunt, delikatul, sarea si piperul. Le calim si pe ele 3-4 minute.
4. Apoi adaugam si orezul fiert in prealabil 3-5 minute. Amestecam totul bine si oprim focul.
5. Spalam rosiile, le taiem cate un capacel in partea dinspre codita si le scoatem miezul cu o lingura.
6. Intr-un castron adaugam 150 ml apa, miezul de la rosii, bulionul, delikatul si piperul.
7. Umplem rosiile cu compozitia din tigaie, le punem capacul si le asezam intr-o cratita.
8. Turnam sosul de rosii pana la jumatatea inaltimii rosiilor si fierbem la foc mic pe aragaz 10-15 minute.
9. Apoi dam cratita la cuptor pentru 30-35 de minute la foc mediu.
10. Dupa ce scoatem cratita din cuptor presaram cu patrunjel verde tocat marunt. Se poate servi cu smantana.
Pofta buna!