Retete cu carne, Retete noi

Rosii umplute cu piept de pui si ciuperci

Ingrediente:

  • 10 rosii
  • 250 piept de pui
  • 6 ciuperci potrivite
  • 2 linguri ulei
  • 50 g orez
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 lingura bulion
  • sare
  • piper
  • delikat
  • patrunjel verde



Mod de preparare:

1. Curatam ceapa si morcovul, le spalam, le dam pe razatoarea mica si le calim in uleiul incins.

2. Cand legumele s-au inmuiat adaugam pieptul de pui tocam marunt.

3. Dupa ce s-a calit si pieptul de pui si a devenit alb adaugam ciupercile tocate si ele marunt, delikatul, sarea si piperul. Le calim si pe ele 3-4 minute.

4. Apoi adaugam si orezul fiert in prealabil 3-5 minute. Amestecam totul bine si oprim focul.

5. Spalam rosiile, le taiem cate un capacel in partea dinspre codita si le scoatem miezul cu o lingura.

6. Intr-un castron adaugam 150 ml apa, miezul de la rosii, bulionul, delikatul si piperul.

7. Umplem rosiile cu compozitia din tigaie, le punem capacul si le asezam intr-o cratita.

8. Turnam sosul de rosii pana la jumatatea inaltimii rosiilor si fierbem la foc mic pe aragaz 10-15 minute.

9. Apoi dam cratita la cuptor pentru 30-35 de minute la foc mediu.

10. Dupa ce scoatem cratita din cuptor presaram cu patrunjel verde tocat marunt. Se poate servi cu smantana.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *