Paste

Penne cu pui, ciuperci si masline

Ingrediente:

  • 300 g penne
  • 200 g piept de pui
  • 60 g masline felii fara samburi
  • 1 ceapa
  • 2 linguri bulion
  • 150 ml apa
  • 150 g mozzarella
  • 7 ciuperci potrivite
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • oregano
  • busuioc



Mod de preparare:

1. Punem apa la fiert, intr-o oala, cu putina sare. Cand clocoteste apa, punem pastele si fierbem la timpul indicat de producator. Cat timp fierb pastele ne ocupam de sos. Curatam ceapa, o spalam, o tocam marunt si o calim in uleiul incins. Cand ceapa devine translucida adaugam pieptul de pui taiat cubulete mici.

2. Dupa ce s-a calit si pieptul de pui adaugam ciupercile taiate marunt.

3. Cand s-au inmuiat ciupercile adaugam bulionul impreuna cu apa si lasam sa fiarba 3-5 minute pana mai scade sosul.

4. La final adaugam maslinele, sarea, piperul, busuiocul si oregano. Mai lasam sa fiarba inca 3-5 minut, apoi oprim focul.

5. Pastele fierte le scurgem bine de apa, le adaugam peste sos si amestecam usor, dar bine, astfel incat pastele sa fie uniform cuprinse de sos.

6. Punem pastele cu sos intr-un vas de yena iar deasupra punem mozzarella taiata felii sau data pe razatoare.

7. Bagam vasul in cuptor si lasam cam 15-20 minute. La final mozzarella trebuie sa fie usor rumenita.

Pofta buna!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *