Retete cu carne, Retete noi

Escalop de pui cu ciuperci in sos rosu

Ingrediente:

  • 1/2 piept de pui
  • 7 ciuperci
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 60 ml vin alb
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri ulei
  • un cub de unt
  • sare
  • piper



Mod de preparare:

1. Taiem pieptul de pui in fasii subtiri. Batem fasiile de pui cu ciocanul de snitele, le presaram cu sare si piper, apoi le dam prin faina.

2.  Le prajim usor in tigaie, cu ulei si unt.

3. Scoatem pieptul deoparte pe o farfurie.

4. Adaugam ciupercile si le lasam pana se inmoaie. Adaugam si usturoiul tocat marunt si mai calim 1-2 minute.

5. Adaugam vinul si le dam in 2-3 clocote. Cand ciupercile sunt gata adaugam pieptul de pui, pasta de rosii si 50 ml de apa.

6. Presaram cu sare si piper si lasam pe foc pana mai scade sosul.

7. Se poate servi cu piure de cartofi.

Pofta buna!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *