Ingrediente:
- 10 rosii
- 2 linguri sare grunjoasa
Mod de preparare:
1. Punem pe foc o oala cu apa. Separat, pregatim un castron mare cu apa rece. Cand apa fierbe, oparim rosiile timp de 1 minut. Apoi le scoatem cu o spumiera si le punem in castronul cu apa rece. Pielita care inveleste rosiile se va desprinde foarte repede.
2. Rosiile curatate de pielita le taiem in doua, le indepartam partea lemnoasa, apoi le taiem in felii.
3. Punem rosiile taiate intr-un castron si adaugam sarea. Amestecam foarte bine.
4. Punem rosiile in borcane sterilizate fara sa presam prea tare, doar cat sa fie pline. Luam o cratita mare, pe fundul careia asezam un prosop de bucatarie, asezam borcanele unele langa altele. Adaugam apa pana la nivelul capacelor si dam la fiert. Din momentul in care incepe apa sa fiarba, mai lasam 15-20 minute dupa care oprim focul.
5. Cand sa racit apa le scoatem, le stergem si le putem depozita in camara.
Rosii conservate fara conservanti!