Negresa de post cu dulceata de afine – cea mai simpla reteta, pufoasa si gustoasa. Aceasta negresa este una dintre cele mai populare prajituri de casa. Puteti inlocui dulceata de afine cu orice fel de dulceata sau gem, puteti inlocui si nucile cu zahar pudra sau cu o glazura de ciocolata. Va recomand sa incercati si negresa cu gem si bezea.
Ingrediente:
- 1 cana apa
- 1 cana zahar
- 1/2 cana ulei
- 4 linguri dulceata de afine (puteti pune si gem)
- 3 linguri cacao
- 1 pliculet praf de copt
- 2 cani faina
- 50 g stafide
- 1 esenta de rom
- 2 linguri nuci macinate
Mod de preparare – Negresa de post cu dulceata de afine:
1. Amestecam apa cu zaharul si uleiul pana se dizolva zaharul.
2. Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa.
3. Adaugam amestecul de faina peste amestecul lichid. Amestecam bine cu un tel, apoi adaugam dulceata, esenta de rom, stafidele si mai amestecam putin toata compozitia.
4. Turnam aluatul intr-o tava de cuptor unsa cu ulei si tapetata cu faina. Presaram aluatul cu nuci pisate. Punem tava la cuptor pentru 30-35 de minute la o temperatura medie.
5. Dupa ce s-a copt o lasam sa se raceasca apoi o taiem.
Pofta buna!