Paste, Retete noi

Farfalle cu somon si smantana

Farfalle cu somon si smantana – o reteta cu putine ingrediente dar foarte delicioasa. Un preparat perfect pentru o cina din timpul saptamanii. Puteti incerca si reteta de Farfalle cu bacon si rosii, foarte gustoasa si aromata.

Ingrediente:

  • 100 g somon
  • 250 g paste farfalle
  • 1 lingura ulei
  • 2 catei de usturoi
  • 200 ml smantana lichida
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare
  • piper
  • putin patrunjel verde



Mod de preparare – Farfalle cu somon si smantana:

1. Condimentam somonul cu sare si piper. Apoi incingem o tigaie si punem somonul (nu punem ulei in tigaie). Il prajim pana este bine patruns. Pana se face somonul punem apa la fiert pentru paste. Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet.

2. Dupa ce scoatem somonul din tigaie il rupem in bucatele potrivite si il stropim cu zeama de lamaie.

3. Cat timp fierb pastele, pregatim sosul. Intr-o tigaie punem uleiul la incins si adaugam usturoiul zdrobit, il lasam doar un minut.

4. Adaugam apoi smantana lichida.

5. Cand smantana a inceput sa fiarba adaugam pastele si bucatile de somon, presaram cu sare si piper, mai lasam sa fiarba un minut impreuna apoi oprim focul.

6. Presaram cu patrunjel verde tocat marunt.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *