Dulciuri

Cornuri pufoase cu gem

Cornuri pufoase cu gem – sunt perfecte pentru micul dejul servite cu lapte. Sunt foarte gustoase si le puteti umple cu orice fel ce gem consistent, cu rahat sau cu ciocolata.

Ingrediente:

  • 1 borcan mic gem de prune
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 3 oua (2 pentru compozitie, 1 pentru uns)
  • 1 plic drojdie uscata
  • 4 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 600 g faina
  • 1 esenta de vanilie



Mod de preparare – Cornuri pufoase cu gem:

1. Incalzim putin laptele, il punem intr-un castron mai mare si dizolvam in el drojdia uscata. Adaugam zaharul, praful de sare, esenta de vanilie si uleiul, apoi amestecam toata compozitia pana cand se dizolva zaharul.

2. Peste compozitia rezultata adaugam cele doua oua si amestecam pana cand le incorporam. Adaugam apoi faina treptat, amestecand pana cand aluatul se ingroasa suficient, moment in care vom incepe sa framantam folosindu-ne mainile.

3. Framantam pana obtinem un aluat elastic.

4. Acoperim aluatul cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit 30-40 de minute sau pana cand acesta isi dubleaza volumul.

5. Pudram suprafata de lucru cu faina si impartim aluatul in 6 bucati egale pe care le intindem intr-o foaie rotunda si subtire cu ajutorul unui sucitor (eu m-am folosit de o farfurie pentru a face un cerc perfect). Impartim fiecare foaie de aluat in opt bucati (exact ca in poza). Pe fiecare felie de aluat punem cate o lingurita de gem si o rulam incepand de la baza spre varf.

6. Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam sa creasca 15-20 de minute, apoi le ungem cu ou batut. Intre timp incingem cuptorul.

7. Introducem tava in cuptorul bine incins si tinem cornurile cu gem aproximativ 20-25 minute, la temperatura medie (180 grade C). Dupa ce vedem ca se rumenesc, scoatem tava din cuptor si pudram cu zahar pudra.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *