Ciorba de legume cu afumatura si smantana -este una dintre cele mai gustoase ciorbe si merge foarte bine in sezonul rece. O reteta cu ingrediente deloc costisitoare si un mod de preparare extrem de usor.
Ingrediente:
- 1 cartof
- 500 g afumatura (scaricica)
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 1/4 telina
- 1 ceapa
- 1 ardei rosu capia
- 2 lingurite zeama de lamaie sau otet
- 200 ml smantana
- patrunjel verde
- 50 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare – Ciorba de legume cu afumatura si smantana:
1. Portionam afumatura, o spalam si o punem in apa sa dea intr-un clocot (sa nu aiba gustul atat de pregnant de afumat).
2. Curatam legumele, le spalam si le taiem in cubulete mici iar cartoful in cuburi mai mari.
3. Calim ceapa, morcovul, pastarnacul si telina in uleiul incins, 3-4 minute.
4. Punem 2.5 – 3 l apa si adaugam afumatura plus restul ingredientelor (ardeiul si cartoful), condimentam cu sare si piper. Lasam sa fiarba la foc mic in jur de 40-45 minute, pana cand legumele sunt fierte.
5. Intr-un castron punem smantana si adaugam cate un polonic din zeama fierbinte, in timp ce omogenizam permanent cu telul. Vom adauga treptat zeama, pana cand continutul castronului va fi destul de fierbinte. Turnam compozitia cu smantana peste ciorba ramasa in oala si amestecam bine.
6. Adaugam in ciorba zeama de lamaie si patrunjelul verde tocat marunt.
Pofta buna!