Pilaf de orez cu ciuperci – este o mancare simpla, de post, aromata si gustosa.
Ingrediente:
- 1 cana orez Scotti pilaf
- 4 cani apa
- 1 morcov
- 1 ardei rosu capia
- 1 ceapa
- 300 g ciuperci
- patrunjel verde
- sare
- piper
- 4 linguri ulei
Mod de preparare – Pilaf de orez cu ciuperci:
1. Curatam ciupercile, le spalam si le taiem felii. Intr-o tigaie calim bine ciupercile in 2 linguri de ulei. Cand s-au rumenit putin, le scoatem din tigaie si le punem pe o farfurie deoparte, pana ne ocupam de restul ingredientelor. Curatam si spalam restul legumelor. Tocam ceapa si ardeiul marunt iar morcovul il dam pe razatoarea mare si le calim impreuna in 2 linguri de ulei bine incins.
2. Cand s-au calit legumele adaugam si ciupercile, amestecam totul bine.
3. Adaugam orezul, apa, sarea si piperul.
4. Lasam sa fiarba la foc mic pana cand orezul absoarbe toata apa. Oprim focul si presaram cu patrunjel verde tocat marunt.
5. Se serveste cald alaturi de o salata verde sau o friptura.
Pofta buna!