Aripioare de pui in sos de miere la cuptor – o reteta apetisanta si foarte usor de preparat. Aceste aripioare glazurate cu miere sunt foarte gustoase si lipicioase. O reteta cat se poate de simpla si rapida, iar garnitura perfecta este cea de orez.
Ingrediente:
- 1 kg aripioare de pui
- 1 lingura miere de albine
- 3 linguri sos de soia
- 3 linguri ketchup
- 3 catei de usturoi pisati
- sare
- piper
Mod de preparare – Aripioare de pui in sos de miere la cuptor:
1. Intr-un bol, amestecam mierea, sosul de soia, ketchup-ul, usturoiul pisat, sare si piper, dupa gust.
2. Adaugam aripioarele in sos, amestecand usor astfel incat toate aripioarele sa fie unse cu sos si le lasam la marinat 1-2 ore la frigider.
3. Punem aripioarele intr-un singur strat intr-o tava de yena, cu tot cu sosul care ramane in bol si le dam la cuptorul preincalzit pentru aproximativ o ora. Le scoatem cand sunt frumos rumenite. Le servim cu orez sau orice alta garnitura dorim.
Pofta buna!