Aceasta reteta de muschiulet de porc in sos de smantana cu ciuperci este una foarte gustoasa si extrem de usoara. Acest fel de mancare este consistent si il putem servi alaturi de o mamaliguta fierbinte.
Ingrediente:
- 1 muschiulet de porc
- o ceapa
- 1 catel de usturoi
- 400 g ciuperci proaspete Champignon
- 200 g smantana lichida Dorna
- sare
- piper
- 4 linguri de ulei
- patrunjel verde
Mod de preparare – Muschiulet de porc in sos de smantana cu ciuperci:
1. Taiem muschiuletul de porc in felii de circa 1.5 cm, presaram cu sare si piper.
2. Prajim feliile de muschiulet la foc iute in uleiul bine incins, cateva minute pe fiecare parte pana se rumenesc frumos, apoi le scoatem pe o farfurie si le acoperim cu o folie de aluminiu.
3. Reducem focul, iar in tigaia in care am prajit muschiuletul adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt.
4. Calim ceapa 2 minute, apoi adaugam ciupercile taiate in sferturi si condimentam cu sare si piper.
5. Cand s-au gatit si ciupercile (aproximativ 7 minute – pana s-a evaporat apa lasata de ciuperci) adaugam smantana lichida si lasam sa clocoteasca 2 minute.
6. Adaugam feliile de muschiulet prajite in acest sos si amesecam bine, apoi oprim focul. Puteti presaram cu patrunjel verde tocat marunt.
Pofta buna!