Risotto cu ciuperci – un preparat cu o consistenta moale si cremoasa. La acest risotto trebuie neaparat sa folosim un tip de orez special, cu bob mare – Arborio sau Carnaroli. Este o reteta aromata si cu o textura cremoasa.
Ingrediente:
- 250 g orez cu bob mare (Scotti Arborio)
- 300 g ciuperci brune
- 4 linguri de ulei
- 50 g unt
- 50 g parmezan ras
- 1 ceapa
- 800 g supa de legume fierbinte (sau supa de pui)
- sare
- piper
- patrunjel verde
Mod de preparare – Risotto cu ciuperci:
1. Spalam ciupercile si le desprindem piciorusele de palarii. Taiem palariile in felii subtiri si le prajim la foc mare intr-o tigaie, cu 2 linguri de ulei.
2. Oprim focul cand ciupercile s-au calit si le lasam putin deoparte. Am adaugam putina sare si piper la ciuperci. Nu am adaugat sare la orez, deoarece supa este sarata.
3. Intr-o alta tigaie mai adanca adaugam 2 linguri de ulei si calim ceapa tocata marunt pana devine translucida.
4. Am turnat orezul uscat in tigaie si l-am calit si pe el vreo 3 minute. Incepem sa adaugam din supa fierbinte peste orez, polonic cu polonic, treptat. Asteptam dupa fiecare polonic ca lichidul sa fie absorbit complet de orez inainte de a-l completa cu urmatorul.
5. Gatim totul la foc mic, amestecand continuu.
6. Oprim focul si adaugam untul, parmezanul ras si ciupercile calite. Amestecam totul foarte bine si punem capacul pentru 2 minute inainte de a-l servim.
7. Presaram cu patrunjel verde tocat marunt. Il servim imediat, pe post de garnitura la o friptura sau ca atare.
Pofta buna!