Aperitive/Garnituri, Retete cu legume, Retete noi

Risotto cu ciuperci

Risotto cu ciuperci – un preparat cu o consistenta moale si cremoasa. La acest risotto trebuie neaparat sa folosim un tip de orez special, cu bob mare – Arborio sau Carnaroli. Este o reteta aromata si cu o textura cremoasa.

Ingrediente:

  • 250 g orez cu bob mare (Scotti Arborio)
  • 300 g ciuperci brune
  • 4 linguri de ulei
  • 50 g unt
  • 50 g parmezan ras
  • 1 ceapa
  • 800 g supa de legume fierbinte (sau supa de pui)
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde



Mod de preparare – Risotto cu ciuperci:

1. Spalam ciupercile si le desprindem piciorusele de palarii. Taiem palariile in felii subtiri si le prajim la foc mare intr-o tigaie, cu 2 linguri de ulei.

2. Oprim focul cand ciupercile s-au calit si le lasam putin deoparte. Am adaugam putina sare si piper la ciuperci. Nu am adaugat sare la orez, deoarece supa este sarata.

3. Intr-o alta tigaie mai adanca adaugam 2 linguri de ulei si calim ceapa tocata marunt pana devine translucida.

4. Am turnat orezul uscat in tigaie si l-am calit si pe el vreo 3 minute. Incepem sa adaugam din supa fierbinte peste orez, polonic cu polonic, treptat. Asteptam dupa fiecare polonic ca lichidul sa fie absorbit complet de orez inainte de a-l completa cu urmatorul.

5. Gatim totul la foc mic, amestecand continuu.

6. Oprim focul si adaugam untul, parmezanul ras si ciupercile calite. Amestecam totul foarte bine si punem capacul pentru 2 minute inainte de a-l servim.

7. Presaram cu patrunjel verde tocat marunt. Il servim imediat, pe post de garnitura la o friptura sau ca atare.

Pofta buna!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *