Aperitive/Garnituri, Retete cu carne, Retete noi

Rulada din piept de pui cu ciuperci

Rulada din piept de pui cu ciuperci este un preparat ideal pentru mesele festive, alaturi de alte aperitive sau ca fel principal alaturi de o salata verde.

Ingrediente:

  • 500 g piept de pui
  • 250 g ciuperci brune
  • 2 cepe
  • boia
  • piper
  • sare
  • 4 linguri ulei
  • o ceasca vin alb sec



Mod de preparare – Rulada din piept de pui cu ciuperci:

1. Curatam ceapa, o tocam marunt si o calim in 2 linguri de ulei.

2. Cand ceapa a devenit translucida adaugam si ciupercile curatate si tocate marunt. Asezonam cu sare si piper si le calim pana scade sucul format.

3. Pieptul de pui il taiem in doua bucati, il intindem cu batatorul de snitele, il presaram cu sare, piper si boia, dupa care adaugam ciupercile si rulam pieptul de pui.

4. Prindem pieptul de pui cu cateva scobitori pentru a nu se desprinde la copt. Punem rulourile intr-un vas de yena cu 2 linguri de ulei si 3-4 linguri de apa.

5. Dam vasul la cuptor, la temperatura moderata pana se patrunde, iar cand este aproape gata, adaugam vinul si potrivim sosul de sare.

6. Mai lasam rulourile sa fiarba 5-7 minute, apoi le scoatem pe o farfurie.

7. Scoatem scobitorile si taiem rulada felii.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *