Supa de pui cu galuste este supa copilariei. La aceasta supa daca folositi un pui de tara iese mult mai gustoasa si aromata. Este o supa usoara, sanatoasa si consistenta.
Ingrediente:
Pentru supa:
- 500 g carne de pui (piept de pui + aripioare)
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 buc pastarnac
- 1/2 telina
- sare
- patrunjel verde
Pentru galuste:
- 1 ou
- 3,5 linguri gris
- 1/4 lingurita praf de copt
- un praf de sare
Mod de preparare – Supa de pui cu galuste:
1. Spalam carnea si o punem la fiert in apa cu sare pana face spuma si o adunam.
2. Adaugam toate legumele curatate, spalate si taiate in bucati foarte mari sau intregi. Lasam sa fiarba la foc mic.
3. Cand sunt fierte le scoatem intr-un castron iar supa o strecuram.
4. Pentru galuste batem oul bine apoi adaugam grisul, praful de copt si sarea, le amestecam si le lasam sa se odihneasca 10 minute.
5. Luam cu lingurita gramajoare de compozitie si le punem in oala in momentul cand supa clocoteste. Le lasam sa fiarba 1-2 clocote pana sunt fierte galustele.
6. Taiem pieptul de pui cubulete si morcovii rondele (ele fiind singurele ce se recupereaza si le introducem in oala cu supa strecurata, dupa ce fierb galustele de gris).
7. Oprim focul si adaugam pieptul de pui, morcovii si patrunjelul tocat marunt. Iar la felul doi va recomand sa incercati orezul cu legume, ciuperci si piept de pui.
Pofta buna!