Dulciuri, Retete noi

Piersici umplute cu crema

Piersici umplute cu crema de ciocolata si nuci – desertul copilariei. Aceste piersici se pregateau cel mai des in zilele de Craciun, Revelion sau Paste.

Ingrediente:

Pentru coji:

  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 700 g faina
  • 1 plic praf de copt

Pentru crema:

  • 300 g crema de ciocolata (Nutella)
  • 100 g nuci macinate
  • miezul de la scobitura fursecurilor
  • 1 esenta de rom
  • 2 linguri de lapte

Pentru decor:

  • 200 g zahar
  • 200 g apa
  • 1 esenta de portocale
  • colorant alimentar lichid rosu si galben
  • zahar tos pentru decor



Mod de preparare – Piersici umplute cu crema:

1. Mixam ouale cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa si zaharul este topit.

2. Adaugam uleiul si continuam sa amestecam pana este incorporat, apoi adaugam si faina cu praful de copt.

3. Framantam compozitia pana se omogenizeaza totul.

4. Facem bilute de aluat de marimea unei nuci si le asezam in tava, pe hartie de copt.

5. Le coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade pentru 15-20 de minute, pana se rumenesc usor.

6. Imediat ce le scoatem din cuptor, cat sunt inca calde, le scobim pe fund cu ajutorul unui cutitas. Le scobim la interior si pastram resturile, pe care le vom adauga in crema.

7. Pregatim crema. Adaugam crema de ciocolata, miezul de la fursecuri, nucile, laptele si esenta de rom. Omogenizam bine compozitia. Umplem cojile piersicilor si le lipim doua cate doua.

8. Pregatim siropul. Punem la fiert intr-o craticioara apa cu zaharul si fierbem 5-10 minute. Oprim focul, adaugam esenta de portocale si lasam siropul sa se raceasca. Impartit siropul in doua boluri si adaugam in unul colorant alimentar lichid galben si in celalalt rosu.

9. Punem zaharul tos intr-o farfurie. Trecem piersicile prin colorantul galben pe jumatate, iar cealalta jumatate o trecem prin colorantul rosu. Le tavalim prin zaharul tos si le asezam pe un platou.

10. Le dam la frigider pentru cel putin 2 ore. Le putem decora cu frunzulite de mandarine.

Pofta buna!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *