Dulciuri, Retete noi

Prajitura cu frisca si caise

Prajitura cu frisca si caise este o prajitura simpla, rapida si foarte fresh.

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 borcan de compot de caise
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • 50 g ciocolata cu lapte



Mod de preparare:

1. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma, apoi adaugam zaharul, zaharul vanilat si mixam pana cand albusurile devin o spuma tare.

2. Adaugam galbenusurile  unul cate unul si mixam pana cand ingredientele sunt bine omogenizate, apoi adaugam uleiul.

3. La final adaugam faina impreuna cu praful de copt si o incorporam cu ajutorul unei spatule de silicon, prin miscari largi de jos in sus.

4. Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

5. Introducem tava in cuptorul incins pentru aproximatix 15-20 de minute. Scoatem blatul dupa ce il verificam ca este copt.

6. Pana se raceste blatul putin ne ocupam de umplutura cu frisca. Intr-un bol punem 100 ml compot de caise rece si adaugam gelatina granule. O lasam 10 minute, apoi o punemla bain marie si o amestecam pana se dizolva gelatina.

7. Pana se raceste gelatina putin, batem frisca lichida pana devine tare. Pastram un sfert din frisca pentru a orna prajitura, iar in restul de frisca punem gelatina racita si caisele din compot taiate in felii si scurse bine de zeama. Le amestecam foarte bine.

8. Blatul il taiam in jumatate pe orizontala. Insiropam blatul cu sucul din compot si intindem bine compozitia de frisca cu caise.

9. Punem al doilea blat peste compozitia de frisca cu caise, il insiropam si ornam blatul cu frisca pastrata simpla si presaram cu ciocolata rasa.

10. Dam prajitura la rece pentru cel putin 3-4 ore inainte de servire.

Pofta buna!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *