Ingrediente:
- 3 buc pulpe de curcan mari
- 3 linguri de ulei
- 200 ml vin alb sec
- 2 cartofi mari
- 3 catei de usturoi
- delikat
- boia
- sare
- piper
Mod de preparare:
1. Spalam pulpele de curcan si le punem intr-un bol cu apa si o lingurita de sare pentru 4-5 ore si le tinem la rece.
2. Scoatem pulpele din apa sarata, le condimentam cu piper si boia, apoi le punem intr-un vas de yena unde punem uleiul, 100 ml apa si usturoiul taiat feliute mici. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45 de minute.
3. Cat timp stau pulpele la cuptor ne ocupam de cartofi. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in cubulete potrivite. Ii condimentam cu sare, piper si o lingurita de delikat.
4. Scoatem pulpele de la cuptor dupa cele 45 de minute, adaugam cartofii in tava printre pulpe si turnam vinul.
5. Dam tava din nou la cuptor pana cand friptura este bine facuta si rumenita frumos.
Pofta buna!