Retete cu legume, Retete noi, Retete populare

Mancare de urzici

Aceasta reteta de mancare de urzici cu mamaliguta este preferata de majoritatea romanilor in fiecare primavara. Este o reteta traditional romaneasca, simpla, ieftina si sanatoasa. Secretul acestei retete de mancare de urzici este usturoiul, cu cat mai mult cu atat mai gustoasa.

Ingrediente:

  • un castron de 2 l plin cu urzici
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri ulei
  • sare



Mod de preparare:

1. Curatam urzicile si le spalam foarte bine.

2. Punem urzicile la fiert intr-o oala cu apa si sare.

3. Cand urzicile sunt fierte, le scoatem din apa si pastram apa in care au fiert.

4. Frecam urzicile bine cu o furculita pana se face o pasta.

5. Intr-o cratita punem uleiul la incins si adaugam faina, amestecand foarte rapid.

6. Adaugam urzicile si le subtiem cu apa in care au fiert. Le lasam sa fiarba cateva minute pana fierbe faina si va rezulta un sos consistent.

7. Inainte cu 5 minute de a fi gata adaugam si usturoiul pisat.

8. Se serveste fierbinte cu mamaliguta. Vezi reteta aici de mamaliguta.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *