Ciorba de cartofi cu afumatura si smantana este una dintre cele mai gustoase ciorbe, este usor de preparat si merge foarte bine in sezonul rece. La aceasta reteta puteti folosi orice fel de afumatura: kaizer, costite afumate, ciolan sau scaricica.
Ingrediente:
- 400 g afumatura (scaricica)
- 500 g cartofi
- 1 morcov
- 1/4 telina
- 1 pastarnac
- 1 ceapa
- 1 ardei rosu gras
- sare
- piper
- 4 linguri ulei
- 200 ml smantana
- 3 linguri de zeama de lamaie
- patrunjel verde
Mod de preparare – Ciorba de cartofi cu afumatura si smantana:
1. Curatam legumele si le spalam. Ceapa, morcovul, telina si pastarnacul le taiem cubulete mici si le calim 8-10 minute intr-o tigaie cu ulei incins.
2. Intr-o oala punem la fiert 3-4 litri de apa si adaugam legumele calite, ardeiul taiat cubulete mici si cartofii taiati in cubulete mai mari.
3. Afumatura o portionam, o spalam si o oparim cu apa clocotita (pentru a nu avea gustul prea pregnant de afumat).
4. Adaugam afumatura, sarea si piperul si lasam totul sa fiarba 30-35 de minute. Cand ciorba este gata si au fiert legumele si afumatura adaugam zeama de lamaie.
5. Intr-un bol punem smantana si adaugam cate un polonic din zeama de ciorba, unul cate unul, amestecand continuu, pana se umple bolul.
6. Apoi turnam continutul bolului inapoi in ciorba. Adaugam patrunjel verde tocat marunt.
Pofta buna!