Ingrediente:
- 500 g faina
- 250 ml apa
- 1 plic drojdie uscata
- 1 lingurita rasa sare
- 1/4 lingurita zahar
- 50 ml ulei
Mod de preparare:
1. Cernem faina intr-un castron mai mare. Intr-un bol punem drojdia, zaharul, uleiul, sarea si cateva linguri de apa calduta si le amestecam pana cand se dizolva drojdia. Punem compozitia peste faina.
2. Apoi turnam restul de apa calduta si framantam aluatul pana se dezlipeste usor de pe maini.
3. Il lasam la crescut aproximativ 30 de minute.
4. Luam cate o bucata din aluat si formam bilute cat de cat egale. Le mai lasam la crescut 10 minute pe masa de lucra, acoperite cu un prosop.
5. Luam cate o bila si formam in mana un disc. Punem turta in tigaia incinsa si unsa cu un strop de ulei si acoperim tigaia cu un capac.
6. Le coacem cate 3 minute pe fiecare parte la foc potrivit pana se rumenesc frumos.
7. Dupa ce le scoatem din tigaie le punem pe un platou si le acoperim cu un prosop ca sa ramana calde.
Pofta buna!