Retete cu carne, Retete noi

Pulpe de pui cu masline in sos de rosii si ceapa la cuptor

Pulpe de pui cu masline in sos de rosii si ceapa la cuptor – un preparat foarte gustos si aromat. Reteta este descrisa pas cu pas pentru a vedea cat de usor se poate prepara. Ca si garnitura puteti opta pentru un piure de cartofi.

Ingrediente:

  • 4 pulpe superioare
  • 2 rosii
  • 3 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 100 g masline negre
  • 2 linguri bulion
  • 200 ml apa
  • ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde



Mod de preparare – Pulpe de pui cu masline:

1. Spalam pulpele de pui foarte bine, le dam cu putina sare, apoi le punem la prajit intr-o tigaie cu ulei. Le prajim usor pe ambele parti doar cat sa capete o culoare aurie.

2. Cand pulpele sunt gata le scoatem pe o farfurie. In aceeasi tigaie in care am prajit pulpele, mai scurgem din ulei si punem ceapa la calit.

3. Cand ceapa s-a inmuiat adaugam rosiile. Le lasam sa fiarba 2 minute apoi adaugam apa impreuna cu bulionul, presaram cu sare si piper. Le mai lasam sa fiarba impreuna inca 2-3 minute.

4. Turnam sosul intr-un vas de yena apoi adaugam pulpele prajite peste sos si dam vasul la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute.

5. Din cand in cand mai luam cate o lingura din sos si punem peste pulpele de pui. Cand pulpe sunt aproape gata si sosul a mai scazut scoatem vasul din cuptor si adaugam maslinele si usturoiul tocat marunt. Mai dam vasul la cuptor pentru inca 10 minute.

6. Presaram cu patrunjel verde tocat marunt.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *