Aperitive/Garnituri, Diverse

Turte umplute cu branza

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 250 ml apa calduta
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita de zahar
  • 50 ml ulei
  • 150 g branza telemea
  • 2 linguri smantana
  • marar verde tocat marunt



Mod de preparare:

1. Cernem faina intr-un castron mai mare. Intr-un bol punem drojdia, zaharul, uleiul, sarea si cateva linguri de apa calduta si le amestecam pana cand se dizolva drojdia. Turnam compozitia peste faina.

2. Apoi turnam restul de apa calduta si framantam aluatul pana se dezlipeste usor de pe maini.

3. Il lasam la crescut aproximativ 30 de minute.

4. Luam cate o bucata din aluat si formam bilute cat de cat egale. Le mai lasam la crescut 10 minute pe masa de lucru, acoperite cu un prosop.

5. Intre timp pregatim compozitia de branza. Dam branza pe razatoarea mica si o amestecam cu smantana si mararul verde. Luam cate o bila si formam in mana un disc, apoi adaugam doua linguri din compozitia de branza, o dam in doua si adunam capetele, le strangem bine sa nu iasa compozitia.

6. Le coacem cate 3 minute pe fiecare parte la foc potrivit pana se rumenesc frumos.

7. Dupa ce le scoatem din tigaie le punem pe un platou si le acoperim cu un prosop ca sa ramana calde.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *