Aperitive/Garnituri, Diverse

Pita greceasca

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 250 ml apa calduta
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 lingurita zahar
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • ulei de masline pentru uns
  • oregano uscat



Mod de preparare:

1. Cernem faina intr-un castron mai mare. Intr-un bol punem drojdia, zaharul, uleiul, sarea si cateva linguri de apa calduta si le amestecam pana cand se dizolva drojdia. Punem compozitia in mijlocul vasului de faina.

2. Apoi turnam si restul de apa calduta si framantam aluatul pana se dezlipeste usor de pe maini.

3. Il lasam la crescut aproximativ 30 de minute.

4. Luam cate o bucata din aluat si formam bilute cat de cat egale. Le mai lasam la crescut 10 minute pe masa de lucru, acoperite cu un prosop.

5. Luam cate o bila si formam in mana un disc. Punem pita in tigaia incinsa si unsa cu un strop de ulei de masline si acoperim tigaia cu un capac.

6. Le coacem cate 3 minute pe fiecare parte la foc potrivit pana se rumenesc frumos.

7. Dupa ce le scoatem din tigaie le ungem imediat cu ulei de masline si le presaram cu oregano uscat. Le putem pastra proaspete in servete din bumbac. Pitele merg foarte bine cu humus, tzatziki sau preparate din carne, gatite la gratar.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *