Ingrediente:
- 300 g biscuiti digestivi
- 120 g unt
Pentru crema:
- 1 plic gelatina
- 250 g mascarpone
- 200 ml frisca lichida
- 1 plic zahar vanilat
- 2 linguri zahar pudra
Pentru jeleu si decor:
- 1 plic gelatina
- 300 ml apa
- 100 g zahar
- 4-5 kiwi
Mod de preparare:
1. Zdrobim biscuitii in robotul de bucatarie. Punem biscuitii zdrobiti intr-un bol, iar peste ei adaugam untul topit. Amestecam totul foarte bine.
2. Intr-o tava de copt (diametrul 22 cm), raspandim biscuitii uniform si ii presam cu o lingura. Dam tava la frigider pentru 30 – 40 de minute.
3. Intr-un bol punem frisca lichida, crema de mascarpone, zaharul pudra si zaharul vanilat. Mixam compozitia pana se dizolva zaharul.
4. Dizolvam gelatina in 100 ml apa si o lasam 10 minute. Apoi o topim la bain-marie (sau conform recomandarilor indicate de producator pe plic). Adaugam gelatina peste crema de mascarpone si o amestecam.
5. Raspandim crema de mascarpone in tava, peste stratul de biscuiti si o dam la frigider pentru 1,5 – 2 ore.
6. Aranjam in tava kiwi feliate dupa bunul plac. Pentru jeleu punem la fiert intr-o cratita 300 ml apa si 100 g zahar, fierbem pana se dizolva zaharul. Gelatina o dizolvam in 100 ml apa rece apoi o topim la bain-marie. Turnam gelatina peste sirop, abia atunci cand s-a racit siropul.
7. Turnam jeleul peste kiwi si dam tava la frigider pentru 2-3 ore.
Pofta buna!