Donuts sau gogosi americane glazurate – un desert traditional simplu, rapid si gustos, fiind indragit de multi dintre noi. Donuts sau gogosile americane glazurate sunt foarte asemanatoare cu gogosile noastre, iar ceea ce le diferentiaza este forma de inel si faptul ca sunt glazurate cu ciocolata si decorate cu cocos, nuca sau diverse bombonele.
Ingrediente:
- 800 g faina
- 2 oua
- 300 ml lapte caldut
- 50 ml ulei
- 7 g drojdie uscata
- 70 g zahar
- un praf de sare
- 1 plic zahar vanilat
- ulei pentru prajit
- 100 g ciocolata
- o lingura smantana 24 % grasime
- cocos pentru decor
- nuca macinata pentru decor
Mod de preparare:
1. Intr-un bol mai mare cernem faina, facem o gaura in mijloc si punem drojdia frecata cu o lingurita de zahar si 2-3 linguri lapte caldut.
2. In alt bol mai mic batem ouale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Le adaugam peste drojdie atunci cand la suprafata drojdiei s-au format bule de aer.
3. Adaugam apoi si restul de lapte caldut si framantam.
4. Cand am terminat de framantat incorporam si uleiul putin cate putin, apoi acoperim aluatul cu un prosop si il lasam la dospit.
5. Il lasam pana isi dubleaza volumul, aproximativ 1 ora.
6. Rasturnam aluatul pe masa de lucru presarata cu faina si il intindem intr-o foaie nu foarte groasa. Cu ajutorul unui pahar decupam cercuri din aluat iar cu un dop de sticla vom decupa cate un cerc mic in mijlocul fiecarui cerc mare.
7. Le mai lasam la dospit circa 15 minute, apoi le prajim in baie de ulei, bine incins. Prajim gogosile pe ambele parti, apoi le scoatem pe o farfurie tapetata cu hartie de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei.
8. Smantana o punem impreuna cu ciocolata intr-o cratita, la foc mic si amestecam pana se omogenizeaza compozitia si ciocolata este topita bine. Scufundam fiecare gogoasa in ciocolata apoi le punem pe un platou.
9. Fiecare gogoasa o decoram cu cocos sau nuca macinata.
Pofta buna!