Retete cu legume, Retete noi

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume – reteta de tocana de legume de post. O mancare de legume cu sos de rosii. Merge foarte bine vara cand pietele sunt pline de legume proaspete. Tocana de legume este foarte sanatoasa mai ales atunci cand legumele sunt in sezon si puteti pune ce legume doriti. Puteti pune si conopida, vinete, praz, etc.

Ingrediente:

  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 1/2 dovlecel
  • 1 cartof
  • 1 morcov
  • 100 g mazare
  • 100 g teci
  • 1 cutie de rosii cuburi
  • 1 lingura faina (optional)
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
  • patrunjel verde



Mod de preparare:

1. Pentru inceput curatam legumele si le taiem in cubulete potrivite. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Intr-o cratita punem uleiul la incins si adaugam ceapa, o calim cateva minute, apoi adaugam faina si o amestecam.

2. Imediat dupa faina adaugam rosiile cuburi.

3. Adaugam si restul legumelor si completam cu apa cat sa acoperim toate legumele. Presaram cu sare si piper.

4. Le lasam sa fiarba la foc mic pana mai scade si se ingroasa sosul. Cand oprim focul presaram cu patrunjel verde tocat marunt.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *