Retete cu carne, Retete noi, Retete populare

Ostropel de pui – reteta traditionala

Ostropel de pui – un preparat traditional romanesc. Este o reteta rapida, foarte gustoasa, din ingrediente mereu la indemana si deloc scumpe. Acest ostropel de pui merge foarte bine in combinatie cu o mamaliguta fierbinte sau un piure de cartofi.

Ingrediente:

  • 3 pulpe intregi de pui
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei rosu capia
  • 5 catei de usturoi
  • 100 ml vin alb sec
  • 200 g rosii cuburi in conserva (puteti folosi si rosii proaspete)
  • 1 lingura de bulion
  • 250 ml apa
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit pulpele
  • patrunjel verde tocat marunt



Mod de preparare:

1. Portionam pulpele in bucati mai mici, le spalam si le pudram cu sare pe toate partile. Incalzim uleiul intr-o tigaie mai adanca si adaugam bucatile de pulpe de pui.

2. Le prajim la foc mediu, pana cand se rumenesc frumos pe ambele parti. Cand sunt gata le scoatem pe o farfurie si le lasam putin deoparte pana ne ocupam de sos.

3. Tocam ceapa si ardeiul marunt. In tigaia in care am prajit pulpele mai scurgem din ulei si mai pastram doar 2-3 linguri de ulei. Punem ceapa si ardeiul in tigaie si le calim pana se inmoie.

4. Adaugam doar 3 catei de usturoi zdrobiti (2 catei de usturoi ii pastram la final) si ii calim 1 minut.

5. Punem pulpele de pui prajite si vinul, le lasam sa fiarba putin pana se evapora alcoolul.

6. Adaugam rosiile cuburi, apa, bulionul, putina sare, piperul si foaia de dafin. Lasam sa fiarba pana mai scade sosul. Foaia de dafin o scoate dupa 2-3 minute de fierbere.

7. Cu 5 minute inainte sa oprim focul adaugam si cei doi catei de usturoi taiati felii. Oprim focul si presaram cu patrunjel verde tocat marunt. Il servim alaturi de o mamaliguta calda sau un piure de cartofi.

Pofta  buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *