Ciorba de cartofi cu rosii este buna si gustoasa, se face foarte usor, repede si cu ingrediente la indemana oricui. Daca doriti o ciorba de post puteti elimina taiteii cu ou sau folositi taitei fara ou. Aceasta ciorba de cartofi cu rosii o puteti acri cu bors sau cu zeama de lamaie.
Ingrediente:
- 3 cartofi
- 400 g rosii cuburi la conserva
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 1 ceapa
- 1 ardei rosu capia
- 1 ardei gras verde
- taitei cu ou
- sare
- patrunjel verde
Mod de preparare:
1. Curatam legumele si le spalam bine. Ceapa o tocam marunt, ardeii ii taiem in cubulete mici, cartofii in cuburi mai mari, pastarnacul si morcovul ii dam pe razatoarea mica. Punem toate legumele plus rosiile de la conserva la fiert intr-o oala cu 2.5 – 3 l apa si o lingurita de sare.
2. Lasam ciorba sa fiarba la foc mic pana cand sunt fierte bine toate legumele. Adaugam taitei cand ciorba este aproape gata si o mai lasam 3 minute pe foc.
3. La final dupa ce oprim focul adaugam si patrunjelul verde tocat marunt. Iar ca felul doi va propun sa incercati reteta de pulpe de pui cu masline in sos de rosii si ceapa la cuptor.
Pofta buna!