Retete cu carne, Retete noi

Risotto cu pui si ciuperci

Risotto cu pui si ciuperci – o reteta usoara, gustoasa si sanatoasa. Pentru acest risotto avem nevoie de un orez cu bob rotund, de preferat soiuri speciale Arborio sau Carnaroli.

Ingrediente:

  • 250 g orez Scotti Arborio
  • 1 ceapa
  • 200 g piept de pui
  • 200 g ciuperci brune
  • 800 ml supa de legume sau apa
  • 30 g unt
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • parmezan (optional)



Mod de preparare – Risotto cu pui si ciuperci:

1. Spalam pieptul de pui si il taiem in cubulete potrivite. Punem doua linguri de ulei intr-o tigaie si o punem pe foc, adaugam pieptul de pui, il presaram cu putina sare si piper si il calim cateva minute (3-4 minute) pana isi schimba culoarea.

2. Adaugam si ciuperci brune spalate si taiate felii, le calim impreuna pentru inca 3-4 minute sau pana cand se evapora apa lasata de ciuperci. Le lasam apoi putin deoparte si ne ocupam de orez.

3. Curatam ceapa, o tocam marunt si o calim in doua linguri de ulei intr-o tigaie mai adanca.

4. Cand ceapa este calita adaugam orezul si il amestecam bine timp de 1-2 minute pana observam ca boabele de orez devin translucide.

5. Supa de legume (supa este sarata) o punem intr-o oala sa fiarba la foc mic. Daca folositi apa, o puneti la fiert impreuna cu o lingurita de sare. Adaugam cate un polonic din supa de legume peste orez si amestecam bine, pana cand orezul a absorbit in totalitate toata supa.

6. Continuam sa adaugam cate un polonic de supa doar dupa ce lichidul anterior a fost absorbit in totalitate. Amestecam destul de des.

7. Cand adaugam si ultimul polonic de supa, adaugam ciupercile cu pieptul de pui calite si amestecam bine.

8. La final adaugam untul si parmezantul (optional). Eu nu am folosit parmezan. Punem capacul si il lasam 3 – 4 minute acoperit.

9. Presaram patrunjel verde tocat marunt. Il putem servi alaturi de o salata verde.

Pofta buna!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *