Retete cu carne, Retete noi

Musaca de cartofi cu carne tocata de porc

Musaca de cartofi cu carne tocata de porc – o reteta delicioasa, gustoasa si foarte satioasa.

Ingrediente:

  • 700 g cartofi
  • 400 g carne tocata de porc
  • 1 ceapa galbena
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • boia
  • cimbru
  • marar uscat
  • sare
  • piper
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 3 linguri ulei
  • 30 g unt/2 linguri ulei pentru uns tava
  • 100 g cascaval
  • 4 linguri smantana



Mod de preparare – Musaca de cartofi cu carne tocata de porc:

1. Pentru inceput, spalam cartofii si ii punem la fiert intregi in coaja, in apa cu o lingurita de sare. Ii fierbem circa 30 de minute. Cat timp fierb cartofii ne ocupam de compozitie. Curatam ceapa si o tocam marunt, o punem la calit in uleiul incins intr-o tigaie adanca.

2. Cand ceapa s-a inmuiat adaugam si morcovul curatat si dat pe razatoarea mica. Il calim 2 minute, apoi adaugam si carnea tocata de porc. Amestecam totul foarte bine si o lasam sa se caleasca la foc mic, pana scade apa pe care o lasa carnea.

3. Adaugam 200 ml apa, pasta de rosii, boia, cimbru, marar uscat, sare si piper. Amestecam si lasam sa fiarba cateva minute pana mai scade sosul.

4. Cand s-au fiert cartofii ii scurgem de apa, ii lasam sa se raceasca, apoi ii curatam de coaja si ii taiem in felii de circa jumatate de cm grosime. Ungem tava cu unt si punem un strat de cartofi.

5. Apoi punem un strat de carne, inca unul de cartofi, iar strat de carne si ultimul strat de cartofi.

6. Dam tava la cuptorul incins pentru circa 20-30 de minute.

7. Scoatem tava din cuptor dupa cele 20-30 de minute si presaram pe deasupra sosul pregatit din smantana amestecata cu cascavalul ras si mai dam tava la cuptor pentru inca 5 minute .

8. Scoatem tava din cuptor cand musacaua este bine rumenita. O servim cu muraturi sau cu o salata de varza.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *