Macrou la cuptor in sos de rosii cu masline – un preparat usor de pragatit, delicios si sanatos. Acest peste e foarte bogat in acizi grasi si Omega 3.
Ingrediente:
- 2 pești macrou
- 2 cepe rosii
- 1 ardei rosu capia
- 2 catei de usturoi
- 1 conserva de rosii taiate cuburi
- cateva masline negre
- 2 linguri zeama de lamaie
- 3 felii de lamaie
- sare
- piper
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
Mod de preparare – Macrou la cuptor in sos de rosii cu masline:
1. Curatam ceapa, o taiem solzisori si ardeiul in fasii. Intr-o tava de cuptor punem uleiul si adaugam legumele.
2. Adaugam rosiile cuburi, presaram cu putina sare si piper. Peștele il curatam, il spalam bine, il presaram cu sare, piper si il stropim cu cele doua linguri de zeama de lamaie. Il punem in tava peste legume.
3. Dam tava la cuptor pentru circa 35-40 de minute. Scoatem tava din cuptor si adaugam usturoiul taiat rondele, maslinele, feliile de lamaie si putina apa daca este cazul. Din cand in cand mai putem punem cu lingura sos peste pește.
4. Mai dam tava la cuptor pentru inca 10 minute.
5. Scoatem tava din cuptor cand sosul a mai scazut. Il puteti servi cu mamaliguta.
Pofta buna!