Cheesecake cu mascarpone si capsuni – un desert racoritor, fara coacere, simplu de facut si absolut delicios. Va recomand sa incercati si Cheesecake cu mascarpone si kiwi.
Ingrediente:
- 300 g biscuiti digestivi
- 120 g unt 82% grasime
- cateva capsuni mai mari pentru decor
Pentru crema:
- 250 g mascarpone
- 200 ml frisca lichida
- 2 linguri zahar pudra
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 pliculet de gelatina
Pentru jeleu:
- 250 g capsuni proaspete
- 3 linguri zahar
- 75 ml apa
- 1 pliculet de gelatina
Mod de preparare – Cheesecake cu mascarpone si capsuni:
1. Zdrobim biscuitii in robotul de bucatarie. Punem biscuitii zdrobiti intr-un bol, iar peste ei adaugam untul topit. Amestecam totul foarte bine.
2. Intr-o tava de copt detasabila (diametrul 22 cm), raspandim biscuitii uniform si ii presam cu o lingura. Dam tava la frigider pentru aproximativ 30 de minute.
3. Intr-un bol punem frisca lichida, crema de mascarpone, zaharul pudra si zaharul vanilat. Mixam compozitia pana se dizolva zaharul.
4. Hidratam gelatina in 100 ml apa rece si o lasam 10 minute. Apoi o topim la bain-marie pana se dizolva (sau conform recomandarilor indicate de producator pe plic). Adaugam gelatina peste crema de mascarpone si o amestecam.
5. Taiem cateva capsuni pe jumatate si le asezam pe toata marginea formei detasabile, peste blatul de biscuiti. Adaugam crema de mascarpone peste stratul de biscuiti si o intindem uniform. Bagam tava in congelator pentru 30-40 de minute.
6. Pentru jeleul de capsuni (eu am ales capsuni mai mici pentru a le lasa intregi), punem capsunile spalate bine intr-o cratita impreuna cu apa si zaharul. Le fierbem putin cat sa se topeasca zaharul si da intr-un clocot. Gelatina o hidratam 10 minute in apa rece apoi o punem peste siropul de capsuni caldut (siropul nu trebuie sa fie fierbinte) si amestecam putin pana se dizolva gelatina.
7. Turnam jeleul peste crema de mascarpone si o dam pentru inca 30-40 de minute la congelator apoi o transferam in frigider.
8. Taiem cheesecake-ul dupa 2 ore de stat la frigider.
Pofta buna!