Rulouri de vinete cu branza feta in sos tomat – este o reteta gustoasa si foarte satioasa. Acest preparat se face extrem de rapid si este perfect pentru o cina mai usoara.
Ingrediente:
- 1 vanata mai mare
- 100 g branza feta
- 1/2 legatura marar verde
- 200 g de rosii pasta sau rosii cuburi
- un catel de usturoi
- o ceapa
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare – Rulouri de vinete cu branza feta in sos tomat:
1. Taiem codita de la vanata si o feliem pe lung cu un cutit ascutit. Le taiem in felii subtiri cam de circa 3 mm. Presaram feliile cu sare si le punem la prajim intr-o tigaie unsa foarte putin cu ulei.
2. Le prajim pe ambele parti foarte putin pana cand acestea devin moi. Le scoatem pe un servetel de bucatarie.
3. Cand terminam toate feliile de prajit, ne ocupam de umplutura. Branza feta o punem intr-un bol, o pasam pana devine o crema apoi adaugam mararul tocat marunt si le amestecam foarte bine. Ungem fiecare felie de vanata cu crema, apoi le rulam si le punem intr-un vas de copt.
4. Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt si o calim intr-o lingura de ulei bine incins. Cand ceapa este calita adaugam si un graunte de usturoi pisat, apoi punem rosiile pasate, putina sare si piper. Le lasam sa fiarba 1 minut.
5. Turnam sosul de rosii peste rulourile de vinete si le dam la cuptor pentru 15-20 de minute.
6. Scoatem rulourile cand sosul a mai scazut. Le servim calde cu smantana pe deasupra.
Pofta buna!