Clatite cu nuttela si nuca – o reteta usoara, rapida, doar din cateva ingrediente simple si la indemana oricui. Clatitele, au fost, sunt si vor fi un preparat pe care toata lumea il adora, fiind un desert foarte gustos.
Ingrediente:
- 200 g faina
- 200 ml de lapte
- 2 oua
- un pliculet de zahar vanilat
- 150 – 200 ml apa minerala
- 2 linguri ulei
- un praf de sare
- nuttela
- nuca macinata
Mod de preparare – Clatite cu nuttela si nuca:
1. Spargem ouale, le punem intr-un castron si le batem foarte bine impreuna cu zaharul vanilat.
2. Adaugam putina apa minerala, putin lapte si amestecam cu un tel.
3. Adaugam si faina treptat, mai punem apa minerala, lapte si iar faina pana terminam ingredientele, iar la final adaugam uleiul si praful de sare. Aluatul trebuie sa curga si sa fie ca un iaurt la consistenta.
4. Cu ajutorul unui polonic luam din compozitie si turnam in tigaia incinsa si unsa cu ulei, rasucind tigaia pana cand compozitia se intinde pe toata suprafata ei. Cand clatita a inceput sa faca mici gaurele si incepe sa se intareasca, o intoarcem cu o paleta de silicon.
5. Mai lasam clatita 30 – 40 de secunde pe partea cealalta, apoi o rasturnam pe un platou. Repetam pasii pana terminam toata compozitia de clatite.
6. Ungem clatitele cu nuttela si presaram cu nuca macinata. Le puteti umple cu gem, dulceata sau miere.
7. Rulam clatitele si le taiem in bucati de 2 – 3 cm si le aseazam frumos pe o farfurie.
Pofta buna!