Prajitura cu iaurt si piersici – o reteta fara coacere. Un desert foarte gustos, fresh, extrem de simplu si de rapid, este gata in 10-15 minute.
Ingrediente:
- 31 piscoturi (depinde ce tava folositi – eu am folosit o tava mai mica de cozonac)
- 150 g crema de branza (Almette cu smantana)
- 150 g zahar pudra
- 2 pliculete de zahar vanilat
- 200 ml frisca lichida
- 500 g iaurt cu piersici
- 2 pliculete de gelatina
- 2 borcane compot de piersici
Mod de preparare – Prajitura cu iaurt si piersici:
1. Taiem piersicile in felii potrivite.
2. Mixam crema de branza cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Adaugam iaurtul de piersici si amestecam cu o paleta de silicon.
3. Adaugam frisca batuta spuma (mai pastram 2 linguri pentru decor) si o amestecam bine.
4. Gelatina o hidratam in 200 ml compot de piersici. O lasam 10 minute, timp in care pregatim forma de cozonac in care vom monta prajitura. Tapetam forma de cozonac cu folie alimentara. Gelatina hidratata o topim la bain-marie pana se dizolva, apoi o adaugam peste crema si o amestecam bine. In crema am mai adaugat si cateva piersici din compot taiate cubulete.
5. Piscoturile le trecem prin compotul de piersici, taiam un capat al piscoturilor astfel incat sa fie toate egale.
6. Asezam piscoturile unul langa altul pana tapetam marginile formei de cozonac. In partea de jos a tavi am umplut cu felii de piersici.
7. Turnam crema obtinuta in forma de cozonac si o uniformizam.
8. Peste crema asezam piscoturi intregi.
9. Lasam prajitura la frigider pentru 6-7 ore. Rasturnam prajitura cu grija intr-o tava. Am decorat prajitura cu putina frisca pe margine.
Pofta buna!