Tochitura cu mamaliguta si branza – un preparat traditional romanesc. Tochitura poate fi moldoveneasca, dobrogeana, ardeleneasca sau cum dorim noi, este una dintre cele mai iubite mancaruri romanesti.
Ingrediente:
- 300 g pulpa de porc
- 200 g kaizer sau costita
- 4 carnati
- cimbru uscat
- boia dulce/iute
- 5 catei de usturoi
- 1 pahar de vin alb sec
- 1-2 foi de dafin
- 2 lingurite de bulion
- sare
- piper
- ulei pentru prajit
- branza
- mamaliguta (vezi reteta aici)
Mod de preparare – Tochitura cu mamaliguta si branza:
1. Spalam pulpa de porc bine si o portionam in cubulete potrivite. Presaram carnea cu sare si o punem la prajit in uleiul incins intr-o tigaie mai adanca.
2. Cand carnea este facuta adaugam kaizerul taiat felii si carnatii taiati rondele potrivite. Presaram cu boia, cimbru si piper. Le prajim 3-5 minute impreuna.
3. Adaugam paharul de vin si lasam sa fiarba la foc mic pana mai scade sosul.
4. Cand sosul a scazut bine mai adaugam o cana de apa, cateii de usturoi si foaia de dafin. Foaia de dafin o scoatem dupa 2 minute.
5. Cand a mai scazut putin sosul adaugam bulionul si il lasam sa fiarba 5-6 minute.
6. Servim tochitura cu mamaliga fierbinte si branza rasa.
Pofta buna!