Retete cu carne, Retete noi, Retete populare

Tochitura cu mamaliguta si branza

Tochitura cu mamaliguta si branza – un preparat traditional romanesc. Tochitura poate fi moldoveneasca, dobrogeana, ardeleneasca sau cum dorim noi, este una dintre cele mai iubite mancaruri romanesti.

Ingrediente:

  • 300 g pulpa de porc
  • 200 g kaizer sau costita
  • 4 carnati
  • cimbru uscat
  • boia dulce/iute
  • 5 catei de usturoi
  • 1 pahar de vin alb sec
  • 1-2 foi de dafin
  • 2 lingurite de bulion
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
  • branza
  • mamaliguta (vezi reteta aici)



Mod de preparare – Tochitura cu mamaliguta si branza:

1. Spalam pulpa de porc bine si o portionam in cubulete potrivite. Presaram carnea cu sare si o punem la prajit in uleiul incins intr-o tigaie mai adanca.

2. Cand carnea este facuta adaugam kaizerul taiat felii si carnatii taiati rondele potrivite. Presaram cu boia, cimbru si piper. Le prajim 3-5 minute impreuna.

3. Adaugam paharul de vin si lasam sa fiarba la foc mic pana mai scade sosul.

4. Cand sosul a scazut bine mai adaugam o cana de apa, cateii de usturoi si foaia de dafin. Foaia de dafin o scoatem dupa 2 minute.

5. Cand a mai scazut putin sosul adaugam bulionul si il lasam sa fiarba 5-6 minute.

6. Servim tochitura cu mamaliga fierbinte si branza rasa.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *